Over het geluk van een doodgewone ongewone dag

Vandaag was een doordeweekse dag. Een werkdag. Toch zag hij er wat anders uit dan de meeste woensdagen. Een hogeschool in Brussel had me gevraagd om enkele gastcolleges te komen geven over e-commerce in touroperating.

IMG_2160

Vanmorgen stapte ik dus op de tram en de trein richting Brussel. Voor iemand die op 2 km van haar dagelijkse werkplek woont, een uitstapje. Op de trein ging ik nog even door mijn presentatie heen. Ik voelde wat lichte spanning, maar op zich is praten voor een groep iets wat ik best graag doe. Het is mij ook niet vreemd met een verleden in het jeugdwerk en een korte stop in het onderwijs. Ik was er gerust op, had er zin in. Gisteren volgde ik een workshop over mindfulness en terwijl ik die gevoelens gewaar werd, besefte ik ook dat het best ‘mindful’ was die gewaar te worden.

IMG_2182

Aangekomen in Brussel, vond ik het heerlijk om de korte wandeling naar de school te maken. Langs de galeries Hubert, de Grote Markt, de Beurs. Opnieuw, een mini-uitstapje. Ik werd er blij van en ik was mij bewust van het feit dat die korte wandeling me blij maakte.

IMG_2201

De docent die me uitnodigde is een vlotte kerel, iemand waarmee ik gemakkelijk kan praten. Ik kwam ook kort in contact met andere collega’s van hem. En ik genoot. Van het bijpraten, gedachten uitwisselen, nieuwe mensen leren kennen. Van mijn tenen heel even in het water van een andere wereld te dippen. Een wereld die me niet helemaal vreemd is, maar toch een stuk anders is dan die waarin ik me zelf momenteel beweeg. Ik merkte dat ik een open houding en zelfvertrouwen uitstraalde. Of het gedrag of het gevoel er eerst was, is een kwestie van de kip of het ei, maar maakt op zich ook niet uit. Het maakte me blij.

IMG_2205

Net zoals de gastcolleges zelf, waar vast dingen beter aan konden, maar waar ik ook een berusting in had: ik had mijn best gedaan. Geloof me vrij, er zijn meer dan genoeg dagen waarin ik tot het oneindige kan piekeren over zaken die ik anders had moeten doen. Dit keer kon ik het wel loslaten, blij zijn met wat ik gepresteerd had en dat goed genoeg vinden. De mindfulness coach van gisteren kon opnieuw een tevreden duim opsteken.

IMG_2208

Dat neemt niet weg dat ik na die uren vertellen, interageren en vragen beantwoorden uitgeput was. Ik keek er naar uit om naar huis te gaan. Ons eigen huis, steeds meer onze thuis, mijn vriend. Ik besefte dat ik daar graag ben, dat ik daar gelukkig ben. Dat ik de laatste tijd vaker besef dat ik best gelukkig ben. Toen ik thuiskwam en mijn vriend vertelde dat het een speciale dag was, omdat het blijkbaar 5 jaar geleden is dat we vrienden werden op Facebook, was ook dat de kers op de taart.

IMG_2213

Vertel ik over deze dag om te tonen dat mijn leven geweldig is? Nee, integendeel. Wel net omdat ik zelf veel verdwaal in vragen en ideeën over dingen die ik anders wil, die ik in de toekomst wil bereiken, die het geluk steeds als iets ‘toekomstig’ maken. Terwijl ik als ik het besef, het toelaat, ook best wel gelukkig mag zijn, gelukkig kan zijn, met het hier en nu.

Ik schrijf het zelf liever aan toeval toe dat er gisteren ook die mindfulness workshop was. Het is niet de eerste keer dat ik zo’n dag van tevredenheid meemaak. Maar misschien werd het wel een beetje extra onderstreept, wetende dat dit net is wat mindfulness ook wil meegeven: blij zijn om het hier en nu, gevoelens aanvaarden zoals ze zijn, jezelf aanvaarden zoals je bent, en dat allemaal genoeg vinden. Een mooie gedachte voor een perfectionist zoals mezelf! Misschien ook voor jou?

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tussen alle lachjes en gedagjes en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s