Wij kochten een huis: een maand later

Of waarom het hier de laatste tijd wat stil is.

img_5836

 

We waren al maanden op en af naar een huis aan het zoeken, eentje om te kopen, maar ze waren te duur, te klein, te lelijk, te afgelegen, te nieuw of te bouwvallig.

Tot op een zondagmiddag mijn oog op een parel viel hier net in de buurt: het huis van de schoenmaker. Dat ‘het huis van de schoenmaker’ kopen meer is dan jezelf een woonst toe-eigenen, maar eerder het verwerven van een instituut en een hele dorpse gemeenschap, is een ander verhaal.

We waren bij die zondag toen ik ineens dat ‘te koop’ bord zag hangen en thuis onmiddellijk de prijs opzocht, we maandagochtend de immoman telefonisch stalkten, we dinsdag gingen kijken, donderdag nog eens mét architect en we een bod op tafel legden… als een van drie koppels.

Gelukkig stopt mijn kalenderopsomming niet daar en kan ik je ook vertellen dat wij op 1 februari het compromis tekenden. Vier maand later, op 2 juni, werden wij de officiële eigenaars en kregen we de sleutels in handen.

Vandaag, één maand later, zijn we halverwege de twee maanden renoveren voor we verhuizen. Of er al wat veranderd is? Oordeel zelf maar.

Het was, zeg maar, nogal ‘roze’. En groen. Wat er met al dat behang en tapijt gebeurde? Dit. Met veel zweet, weinig gewonden, en vooral veel deugd toen het de container in ging.

Wordt vervolgd…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tussen alle lachjes en gedagjes en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Wij kochten een huis: een maand later

  1. Dikke proficiat Rini !!! Zo’n mooi ruim huis zeg, nu mag je het helemaal naar jouw smaak gaan inrichten, leuk, geniet er van, juliie zijn lekker vroeg eigenaars geworden, zo jong nog…Ik kan alleen niet vinden wààr jullie gaan wonen, Gent of een randgemeente ?

  2. Pingback: Op de boekenplank in april 2017 | rinivyncke

  3. Pingback: Op de boekenplank in mei 2017 – Thailand | rinivyncke

  4. Pingback: 2017 in 12 beelden | rinivyncke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s