3 last minute moederdag tips

Op de valreep nog een moederdagcadeau nodig? Geen nood, tussen de boeken van Brigitte Balfoort vind je voor elk wat wils.

Balfoort, Brigitte - etiquette collectie - P1070750

Brigitte Balfoort heeft een aardig palmares als royalty-specialiste. Is je moeder wild van het koningshuis, kan je haar vanzelfsprekend plezieren met boeken als Koningin Fabiola, een meisje van 80, Koning AlbertPrinses Mathilde, de eerste veertig jaren en Koning Filip.

Ik ga er echter van uit dat je moeder liever zelf het kroontje draagt op moederdag en dat haar interesseveld zich elders bevindt. Daarvoor deze tips van Balfoorts hand na haar omscholing tot etiquettekenner. Laat je vooral niet misleiden door dat bestofte woord ‘etiquette’, want met alles wat ze schrijft, bewijst ze het tegendeel. De foto op haar site en visitekaartjes spreekt al boekdelen.

Balfoort, Brigitte - Klassedames - P1070761

Zij heeft stijl. Een klassedame wordt alleen maar beter met de leeftijd

Of in het kort gewoon Klassedames want het boek zou ik evengoed in de handen durven duwen van mijn doorwinterde grootmoeder als van mijn twintiger vriendinnen. Ik had de eer en het genoegen het manuscript te mogen lezen en er wat eindredactie op te doen, en was meteen verkocht. Dit gaat niet enkel over de dames op hakken en in mantelpakjes uit The Devil Wears Prada of fashion-goeroes zoals ons aller Carrie uit Sex and the City. Dit gaat over elke vrijgevochten vrouw van de 21ste eeuw die haar ‘vrouwtje’ staat, of ze haar vrouwelijkheid nu wil uitspelen of niet. Er worden enkele interessante rolmodellen besproken, een snuifje historiek die tot de hedendaagse vrouw leidt, en hoe die in het dagelijkse leven staat: in het (eventuele) gezin, op het werk, in haar vrije tijd, in relaties, maar ja, ook in haar kleerkast. 

Balfoort, Brigitte - De etiquette bijbel - P1070771

De etiquettebijbel

De ‘sociale omgang in het moderne dagelijkse leven’-bijbel was misschien een betere titel geweest. Maar zeg nu zelf, zo goed bekt dat niet. Het gaat immers heus niet alleen over hoe je je aan tafel gedraagt en welk bestek je nu waarvoor gebruikt. Onze sociale maatschappij is heel erg veranderd, niet in het minst met de opkomst van veel meer digitale snufjes en communicatie. Hoe gaan we in deze nieuwe, meer gejaagde wereld nog op een respectvolle en correcte manier met elkaar om zonder in platitudes te vervallen? Je leest het hier. Amen.

Balfoort, Brigitte - De etiquette bijbel op de werkvloer - P1070747

De etiquettebijbel op de werkvloer

Is je moeder naast een ongelofelijke people manager, project manager en crisis manager in het huishouden ook nog een heldin op de werkvloer, doe je haar vast met deze ‘werkbijbel’ een plezier. De vergelijking met een bijbel is echter ver te zoeken, want het boek staat vol kleurige quotes, foto’s en toffe lijstjes. Een perfect en stijlvol werkinstrument dus. Misschien kan het ook helpen om het subtiel op de bureau van die ene collega – je weet wel wie – te laten rondslingeren…

Geïnspireerd? Wat geven jullie je moeder dit jaar cadeau?

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelezen en geleefd, Tussen alle lachjes en gedagjes en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s