Dagen Zonder Vlees 2017 – meer plantaardig: uit eten

Op de laatste avond van Dagen Zonder Vlees, of voor ons ‘meer plantaardig eten’, namen we van de gelegenheid gebruik om er een veganistische datenight van te maken. Hieronder drie tips van mij en enkele interessante links.

Le Botaniste

Toen ik Eva – die van de veganistische trouw – vertelde over mijn plannen, raadde ze me aan in Gent zeker Le Botaniste te ontdekken. En terecht.

Waar? In hartje Gent vind je Le Botaniste naast Dille & Kamille. Hoornstraat 13, 9000 Gent – website – reserveren kan vanaf vijf personen.

Wat? Het interieur is een leuke mix tussen de originele apotheek die het ooit was en een hippe eetplek. Alles is er veganistisch maar de menukaart weerspiegelt eigenlijk een gevarieerde keuze uit de internationale keuken en een aantal salades. Wie graag zijn eigen ding doet, kan ook zelf een wok samenstellen. De twee heren staan achter de toonbank in witte schort en staan steeds klaar voor een extra woordje uitleg in een ongedwongen sfeer.

Budget? Je krijgt een rijkelijke portie aan een dynamische prijs voor de hoofdgerechten. De desserts zijn aan de iets duurdere kant.

Extra? Je kan hier ook natuurwijnen leren kennen.

 

Lokaal

Lokaal leerde ik kennen dankzij Heleen van allergilicious, een plek waar we samen gingen eten omdat ook zij er met haar allergieën met een gerust hart terecht kan.

Waar? In de buurt van het Zuid, vind je een charmant gebouwtje aan het uiteinde van ‘de rosse buurt’. Brabantdam 100, 9000 Gent – Facebook – reserveren is aangeraden.

Wat? Ook binnen ademt Lokaal charme uit door de hoge ramen, de vele planten, de beperkte oppervlakte en de open sfeer tussen eetplek en werkplek. Aangezien er slechts een twintigtal plaatsen zijn, is reserveren aangeraden. Met twee durf je nog wel eens plaats te vinden. Met een grote groep zou ik er sowieso niet heen gaan. Het menu vind je op het krijtbord terug met een kleine maar gevarieerde keuze vegetarische en veganistische gerechten. De porties ogen niet rijkelijk, maar zijn zeer vullend en brengen vooral een mooie mix aan minder gegeten en vaak vergeten groenten.

Budget? Zeer budgetvriendelijk.

Extra? Lokaal gaat er prat op meer uit een filosofie te werken dan voor het winstbejag en dat merk je. Het blijkt uit de sfeer, de beperkte plaatsen, de kleine details zoals de ijzeren rietjes, hun aandacht voor het gebruik van lokale producten, het rekening houden met persoonlijke allergieën, enz. En dat allemaal zonder dat het geitenwollensokken wordt.


Bar Jan Cremer

Toen Bar Jan Cremer enkele jaren geleden de deuren opende, trok het vooral de aandacht met zijn strandstoelen op het terras buiten. Het stond al gauw op mijn verlanglijstje, maar om de een of andere reden was het er nog nooit van gekomen.

Waar? Tussen de Overpoort en het Sint-Pietersplein: ideaal in de buurt van zowel de studenten als culturele plekken, waardoor het ook een gevarieerd publiek heeft. Ook ideaal om nog iets kleins zoals een broodje of bagel te eten voor je naar de Kinepolis afzakt. Kramersplein 5, 9000 Gent – website – beperkte plaatsen binnen, groot terras.

Wat? Een gezellige koffiebar, maar tegelijk ook een zomers terras en een broodjes- en bagelbar. Vooral interessant om zijn brede keuze aan melkvrije koffies waarbij voor soja geopteerd wordt. Het eten is heus niet enkel veganistisch of vegetarisch, maar het biedt de opties wel aan. Ideaal voor als je met een gevarieerde groep op stap bent dus.

Budget? Niet goedkoop, maar redelijk.

Extra? De toiletmuren zijn bekleed met pagina’s uit ‘Ik, Jan Cremer’ en ik ben helemaal gek van de kitscherige en tegelijk erg stoere papieren onderleggers.

 

Link love

  • De keuze van Knack in zowel Gent, als Brussel, Antwerpen en enkele kleinere gemeentes
  • Veganistische restaurants in Gent via Happy Cow (uiteraard kan je hier ook andere steden kiezen)
  • Veganistische restaurants in Gent via tripadvisor  (uiteraard kan je hier ook andere steden kiezen)
  • Eva tipt de dessertliefhebbers onder ons
  • Als Gentenaar benoem ik wat gebak betreft ook nog eens expliciet madam bakster

Wat zijn jullie ervaringen en tips? Zelf ben ik in Gent zeker nog benieuwd naar Avalon en Panda.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tussen alle lachjes en gedagjes en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s