Op de boekenplank in december

Karen Swan - Christmas at Claridge's

Christmas at Claridge’s – Karen Swan

Ondanks dat het verhaal begint en eindigt met de feestdagen, is Christmas at Claridge’s geen echt kerstboek. De familie Alderton danst voorzichtig om elkaar heen, terwijl geheimen worden bewaakt en het familiebedrijf op de helling staat. Hoewel ze als welgestelde Britten in Portobello hun roots hebben, is ook het Italiaanse Portofino de jongste generatie genegen omwille van het uitwisselingsproject waaraan ze als jongvolwassenen deelnamen. Wanneer door een onverwachte wending Portofino opnieuw een deel van hun dagelijkse leven gaat uitmaken wordt pas duidelijk hoezeer Portobello en Portofino eigenlijk met elkaar verweven zijn.

Ik zou Christmas at Clardige’s geen literatuur met de grote L noemen, maar om het zomaar chicklit te noemen was het dan ook weer net te goed. De plot wordt voor een groot deel gedragen door de interrelationele ontwikkelingen tussen de verschillende personages, maar onderhuids is ook steeds dat geheim aanwezig. Terwijl ik er meestal prat op ga plotwendingen vrij goed te kunnen voorspellen, had ik hier lange tijd geen idee wat de ontknoping nu uiteindelijk zou kunnen onthullen. Extra punten voor Karen Swan hiervoor.

Een kerstboek, nee. Een aangenaam boek met vleugjes zomer, familiedrama en liefde, net voldoende niveau en spanning, dat wel. En misschien daarom dan juist weer wel de perfecte kerstlectuur.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gelezen en geleefd en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s